Gå videre til hovedindholdet

En Flænge i Himlen - en fortælling om kræft, død og kærlighed

Hvis du er den store krimi fan (som jeg selv), så bare stop med at læse nu. Men vil du gerne opleve en anderledes fortælling om ung kærlighed og den altødelæggende kræftsygdom, så læs endelig min anmeldelse, og føl dig inspireret til at læse bogen selv.
En flænge i himlen af John Green, er en fortælling om livet, kærlighed og angsten ved at efterlade andre tilbage i dyb sorg.

Selvom de fleste måske først lærte bogen "En flænge i himlen" og forfatteren John Green, at kende i 2014. Filmen af samme navn udkom nemlig pågælende år, hvilket gjorde bogen godt populær blandt læserne. Men selvom der skulle 2 år og en film til, så er John Greens værk noget helt for sig selv. Han er nemlig mesteren indenfor tårepressere, med flere bøger bag sig.

"En flænge i himlen er en roman om alt det største og smukkeste i livet. Hazel har i flere år levet med en alvorlig sygdom og føler sig som en granat, der snart vil detonere. Men så møder hun Augustus og bliver for første gang nogensinde forelsket. Måske er det ikke en tragedie, at vi skal dø. Det er et mirakel, at vi lever" - Fra bagsiden af bogen.

Den kun 16-årige Hazel har fået konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen, som er skyld i metastaser i lungerne. Og da der ikke findes nogen behandling, og lungerne har det hårdere end normalt, er ved hun at livet kun er til låns, og et iltapparat er livsnødvendigt hvis livet ikke skal tages tilbage med det samme.
Hun isolerer sig derhjemme, men mod protest tager hun med til møde i en selvhjælpsgruppe for unge kræftramte unge som alle stadig er i live. Her møder hun Augustus, en ung mand omkring hendes egen alder, som har haft en mild form for knoglekræft i benet, som nu er blevet amputeret. Trods Hazels beslutning om ikke at blive forelsket og trække flere ind i sorg, skulle hun gå hen og dø, forelsker de sig dog alligevel, og udvikler et forhold til Augustus.

En flænge i himlen, blev udgivet på dansk i 2012 af Politikens forlag, og blev revet væk da filmen sluttede op med fortællingen, i 2014.

Personligt, blev jeg ret hurtigt fanget af fortællingen, da det gik op for mig, at vi følger den kræftsyge Hazel, som trods sin tilstand, rummer en stor styrke og livskraft og faktisk går ud og forelsker sig, trods døden allerede har givet hende kysset nogen tid forinden.
Alt i alt, en gribende roman, som giver eftertanker omkring kræft, død og kærlighed. Livet bliver virkelig sat i perspektiv, som læseren både vil smile men også få tårer i øjnene. John Green ved virkelig hvordan man sætter læseren afsted på en emotiv rutsjebane.

Vidste du, at Politikens Forlag har en facebookside, hvorfra man kan følge med i spændende konkurrencer, læseoplevelser, nyheder om bøger, ord, forfattere og alt det imellem.
Så Like deres side her.

Kommentarer